Huopakaton uusiminen

Huopakaton uusiminen on hyvin tärkeä, tarpeellinen sekä kustannuksia säästävä toimenpide. Se on jokaisen katon kohdalla ennemmin tai myöhemmin toimitettava kunnostustoimenpide, jotta talo säilyy hyväkuntoisena sukupolvelta toiselle.

Huopakaton uusiminen tulee toteuttaa hyvissä ajoin ennen kuin nykyinen katto alkaa vuotaa ja saattaa siten aiheuttaa enemmän tuhoa, kenties korvaamatonta haittaa ja kiinteistön arvon laskua.

Saat elämääsi säpinää ja jännitystä muutenkin kuin järjestämällä homeille ja lahottajasienille kosteat kestokekkerit huopakattosi alla sijaitsevassa umpilaudoituksessa ja yläpohjan lämmöneristeissä.

Huopakaton uusiminen on tärkeä toimenpide

Huopakaton uusiminen voi tulla ajankohtaiseksi, jos katolla alkaa olla jo ikää. Vallitsevista sää- ja muista olosuhteista riippuen voitaneen sanoa, että hyvin ja oikein asennetun sekä huolella huolletun huopakaton kestoikä on vuosikymmeniä. Kuitenkin myös auringon valon määrä, katon vastaanottama UV -säteily sekä tietysti myös lämpötilavaihteluiden erot, kaikenlaiset ilmansaasteet ynnä muut epäpuhtaudet ja myrskyt määrittävät katon lopullisen iän.

Huopakaton uusiminen on kokonaisuutena sen verran suuri ja tärkeä operaatio, että on syytä huomioida samalla mahdollisesti myös muita omalle kiinteistölle tärkeitä seikkoja; väriä, sävyä ja niiden muodostaman kokonaisuuden huomiointia. Saatavilla olevia vaihtoehtoja kun kuitenkin nykyisin on hyvinkin monenlaisia.

Uusi upea huopakatto koulun katolla.
Huopakaton uusiminen käy ketterästi alan ammattilaiselta.

Mitä uusi huopakatto maksaa?

Huopakaton uusiminen maksaa sen mukaan, miten iso katto on kyseessä ja minkälainen katon kunto on. Esimerkiksi 200 m²:n omakotitaloon uusi huopakatto tulee maksamaan noin 13 000-22 000 euroa. Pellitykset sisältyvät hintaan. 

Mikäli puretun katon alta paljastuu lahovaurioita, ne korjataan tuntihinnalla. Lisätöistä sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa.

Omakotitalon huopakaton uusiminen kestää noin viikon. Remontteja voidaan toteuttaa ympäri vuoden, mutta toteutus on edullisempaa kesäkaudella, jolloin sääsuojaa ei tarvita. 

Näin projekti toteutetaan

  • Kartoituskäynti kohteessa
  • Urakkahinnan laskeminen
  • Aikataulun sopiminen
  • Vanhan kermin purku
  • Mahdolliset lahovaurioiden korjaukset
  • Pohja- ja pintakermin asentaminen
  • Piipun ja läpivientien pellitykset
  • Loppusiivous

Huopakatto sopii useimmille katoille

Huopakatto soveltuu lähes kaikenlaisille katoille. Huopa on materiaalina loistava, sillä se on hiljainen, jalan alla pitävä, säänkestävä ja pitkäikäinen. Katto pysyy hyvässä kunnossa jopa vuosikymmeniä, jos huopakaton uusiminen ja huolto hoidetaan ajoissa. Loiville katoille huopa ei ole välttämättä suositeltava vaihtoehto. Mitä loivempi katto on kyseessä, sen epätodennäköisemmin katteeksi soveltuu paanuhuopakatto.

Huopakaton uusiminen on tärkeä päätös

Huopakaton uusiminen edellyttää siis vähintäänkin muutamien vallitsevien seikkojen huomioon ottamista ennen kuin varsinainen uusimisprosessi saa luvan käynnistyä. Juuri edellä mainittujen syiden johdosta on tarpeen harkita ja punnita tarkkaan eri vaihtoehtoja niin materiaalien yksityiskohtien ja sävyjen suhteen kuten myös urakoivan yrityksenkin valinnan suhteen. Meiltä saat kaikki kattotyöt aina aikataulussa.

Alan kokeneina ammattilaisina autamme sinua valitsemaan juuri oikeat ja parhaat vaihtoehdot, jotta katto miellyttää ja kestää pitkälle eteenpäin. Meiltä hoituu huopakaton uusiminen, mutta lisäksi myös huopakaton korjaus ja huolto, mikäli katto ei vielä ole uusimisen tarpeessa. Kysy lisää!

AAA luottoluokitus Icopal  TilaajavastuuKerabit

Copyright © 2024 Rakennus Yletyinen Oy