Huopakaton korjaus

Huopakaton korjaus ammattilaiselta Uudellamaalla

Huopakaton korjaus ja huolto pitävät katon hyvässä kunnossa pitkään! Uusikaan huopakatto ei pysy hyväkuntoisena ilman säännöllistä huoltoa. Jos katon huoltoa laiminlyö, kertyy katolle helposti likaa, joka tarjoaa puolestaan otollisen alustan sammaleen ja jäkälän kasvulle. Rakennus Yletyinen on ammattitaitoinen tekijä, kun etsinnässä on huopakaton korjaus Uudenmaan alueella!

Huopakaton korjaus ja huolto ammattitaidolla

Huopakaton korjaus voi tulla tarpeeseen, jos kattoa ei esimerkiksi olla huollettu pitkään aikaan. Pitkällä tähtäimellä huoltamaton huopakatto aiheuttaa eittämättä suurempia katto-ongelmia. Pulmia ei kuitenkaan pääse syntymään, kun pyydät meidät hoitamaan katon huoltotyöt! Olemme huopakatteiden erikoisosaajia, joten huopakaton korjaus ja huoltotyöt onnistuvat meiltä ripein, mutta tietysti huolellisin rantein.

Tilaa huopakaton korjaus tai huolto ottamalla meihin yhteyttä! Palvelemme Vantaan, Helsingin, Espoon ja muun pääkaupunkiseudun asukkaita. Meiltä saat bitumikaton korjauksen lisäksi myös huopakaton uusimisen, kun katto on tulossa tiensä päähän.

Huopakaton korjauksen hinta

Huopakaton korjaus on hinnaltaan vaihteleva toimenpide. Hintaan vaikuttavat tarvittavien korjaustoimenpiteiden laajuus ja nykyisen katon kunto. Jos vanha kermi on hyvässä kunnossa, uutta huopakatetta voidaan vetää sen päälle. Bitumikaton korjaus lasketaan neliöiden ja työmäärän mukaan, joten se voi olla esimerkiksi 150 m²:n katolla noin 8000-15 000 euroa. Jos vanhaa kattoa joudutaan purkamaan, hinta nousee.

Huopakaton korjaus maksaa sitä vähemmän, mitä aikaisemmin asiaan reagoidaan. Jos katolla näkyy halkeilua tai kurttuja, kannattaa soittaa ammattilainen paikalle aikailematta. Mikäli huopakate irtoaa pohjasta, vesi pääsee helpommin rakenteisiin ja edessä on kalliimpi remontti.

Näin huopakaton korjaus etenee

 • Ota meihin yhteyttä ja kerro tilanteestasi
 • Kartoitus- ja mittauskäynti kohteessa
 • Urakkatarjous huopakaton korjauksesta
 • Vanhan kermin purku tarvittaessa
 • Uuden huopakatteen asentaminen
 • Loppusiivous huopakaton korjauksen jälkeen

Älä unohda sammaleen poistoa huopakatolta

Huopakaton korjaus ja huoltotoimenpiteet lähtevät liikkeelle tehokkaasta pesusta, joka poistaa kaikki liat, sammaleet ja muut roskat, mutta joka ei vahingoita katetta. Samalla katsotaan, että katto on kunnossa eli esimerkiksi vuotokohtia ei löydy. Tarvittaessa paikkaamme tällaiset vauriokohdat. Katto käsitellään pesun jälkeen sammaleenestoaineella, jotta kasvusto ei pääse puhkeamaan kukkaansa uudelleen.

Myös mökki saattaa olla huopakaton korjauksen tarpeessa. Tutustu esimerkiksi referenssiimme saaristolaismökistä, jonka huopakatto uusittiin ja katon harjalle asennettiin sammaloitumista ehkäisevä nauha!

Huopakatteen pinnoitus viimeistelee katon

Sammaleen poiston jälkeen voidaan tehdä vielä katon pinnoitus, jolla katolle saadaan 100 % vedeneristyskyky sekä täydellinen suoja mm. kasvustoa vastaan. Pinnoitus tekee pinnasta erittäin kestävän ja antaa katolle upean kiillon ja värin. Katto pysyy uutta vastaavana vuosien ajan, mikä pidentää huoltoväliä ja katon ikää. Huopakaton korjaus on edessä vasta vuosien päästä.

Huopakaton korjaus on ajankohtainen toimenpide, kun edellisestä kattokorjauksesta tai remontista on kulunut jo aikaan. Huopakaton korjaus kannattaa tilata aina asiantuntevalta ammattilaiselta, jotta laatu olisi taattu.
Kattotyöt ja huopakaton korjaus ovat Rakennus Yletyisen erikoisalaa.

Huopakaton korjaus tarjoaa monia hyötyjä 

Huopakaton korjaus on ehdottoman tärkeä osa kiinteistön ylläpitotyötä, ja sen merkitys ulottuu pitkälle pelkän hetkellisen korjaustarpeen täyttämisen yli. Kun huopakatto on korjattu asianmukaisesti, se tarjoaa luotettavaa suojaa kosteudelta ja säältä, mikä on kriittistä rakennuksen sisätilojen kuivana ja mukavana pitämiseksi. Kyse ei ole vain vedenpitävyydestä, vaan myös rakennuksen eheyden varmistamisesta veden, jään ja muiden ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta. 

Ajoissa ja ammattimaineisesti tehdyt korjaukset auttavat kattoa kestämään pidempään, mikä taloudellisesti merkitsee isompien kattoremonttien lykkääntymistä tulevaisuuteen. Eristysvaurioiden korjaaminen myös parantaa energiatehokkuutta, mikä näkyy suoraan lämmitys- ja jäähdytyskulujen vähenemisenä, tuoden säästöjä asukkaille. 

Rakennuksen visuaalisen ilmeen ja myyntiarvon kannalta huopakaton korjaus on tärkeä investointi. Hyvin pidetty katto luo positiivisen vaikutelman kiinteistöstä ja voi olla ratkaiseva tekijä, mikäli kiinteistöä ollaan myymässä. Laiminlyöty katto voi johtaa arvon alenemiseen ja kyseenalaistaa koko rakennuksen kuntoa.

Huopakaton korjauksen hyödyt

 • Auttaa kattoa kestämään pidempään
 • Eristysvaurioiden korjaus parantaa energiatehokkuutta
 • Visuaalinen ilme kohentuu
 • Myyntiarvo saattaa nousta
 • Homeongelmien ehkäisy

Vesivaurioiden ja kosteuden tunkeutuminen rakenteisiin voi johtaa homeongelmiin, jotka paitsi aiheuttavat terveysuhkia myös ovat taloudellisesti kalliita korjata. Säännöllinen huolto ja korjaukset ovat avainasemassa näiden ongelmien ennalta ehkäisemisessä ja terveen sisäilman ylläpidossa. 

Kaiken kaikkiaan, sijoittamalla huopakaton korjaustöihin, omistaja voi hengähtää helpotuksesta, tietäen että katto on paitsi vankka suoja ääri-ilmiöitä vastaan, myös edullinen pitkän aikavälin valinta, joka säilyttää rakennuksen arvon ja käyttökyvyn vuosiksi eteenpäin. 

Huopakaton korjaus parantaa monia talon aspekteja.
Huopakaton korjaus takaa asukkaiden mielenrauhan, kun katon kestävyydestä on tae.

Huopakaton korjaus ammattilaiselta

Huopakaton korjaus onnistuu, kun asialla on ammattilainen ja tekijöiden käytössä on parhaat työkalut sekä menetelmät. Tätä kaikkea on Rakennus Yletyinen, sillä käytössämme on tehokkaiksi havaitsemamme menetelmät ja parhaat välineet sekä aineet, joiden ansiosta bitumikaton korjaus ja huolto onnistuu siten kuin pitääkin.

Katto pysyy toimivana pitkään, ja huolto toki saa katon kirkastumaan sekä samalla koko rakennuksen ilmeen virkistymään. Näin uuden katon asennuskaan ei tule pitkään aikaan ajankohtaiseksi.

Meiltä huopakaton asennus, huopakaton korjaus ja kattojen huoltotyöt Vantaalta Espooseen, Helsinkiin sekä muulle pääkaupunkiseudulle. Teemme myös sokkelin vedeneristyksiä. Ota yhteyttä! Avullamme varmistat, että katon korjaus sujuu reippaasti ja kattosi voi hyvin niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Usein kysytyt kysymykset 

Kuinka usein huopakattoa tulisi huoltaa? 

Suosittelemme huopakaton tarkastusta ja mahdollista huoltoa vähintään kerran vuodessa, erityisesti kovien sääolosuhteiden jälkeen tai kun havaitsette katon pinnassa muutoksia.

 

Miten tunnistan, että huopakattoni kaipaa korjausta tai huoltoa? 

Jos huomaat katolla halkeamia, kurttuja, irtoamista tai merkkejä sammaleen kasvusta, on syytä ottaa yhteyttä ammattilaiseen tarkastusta ja korjausta varten. 

Paljonko huopakaton korjaus tai uusiminen maksaa?

Hinta vaihtelee riippuen katteen kunnon, tarvittavien korjausten laajuuden ja työmäärän mukaan. Annamme tarkan tarjouksen kartoituskäynnin jälkeen.

Voinko itse suorittaa huopakaton korjauksen? 

Vaikka joitakin pieniä korjauksia voi yrittää itse, suosittelemme ammattilaisen palkkaamista varmistaaksemme turvallisuuden, oikeat materiaalit ja korjauksen laadun. 

Kuinka kauan huopakaton korjaus kestää? 

Työn kesto riippuu korjauksen laajuudesta. Yksinkertaiset paikkaukset voivat olla muutaman tunnin työ, kun taas laajemmat korjaukset saattavat kestää pidempään. 

Miten huopakaton sammaleen ja jäkälän kasvu estetään? 

Huopakaton sammaleen ja jäkälän kasvun voi estää esimerkiksi katon harjalle asennettavalla nauhalla. Huoltotoimenpiteisiin voi sisältyä myös tehokas pesu, joka poistaa kasvustot, sekä katteen käsittely sammaleenestoaineella estämään niiden uusiutumista. 

Mitkä seikat vaikuttavat huopakaton korjaushintaan? 

Hintaan vaikuttavat katteen pinta-ala, sen nykykunto ja mahdolliset lisätoimenpiteet, kuten vanhan kermin purku tai pinnoitus. 

Sisältyykö huopakaton korjaukseen takuu? 

Kaikkiin korjauksiimme sisältyy takuu, joka kattaa sekä työn että käytetyt materiaalit. 

Millä alueilla palvelette huopakaton korjausasioissa? 

Palvelemme koko Uudenmaan alueella, mukaan lukien Vantaa, Helsinki ja Espoo. 

Kuinka voin pyytää tarjouksen huopakaton korjauksesta? 

Voit pyytää tarjouksen huopakaton korjauksesta soittamalla numeroon 040 721 8222 tai lähettämällä meille sähköpostia. Voit myös täyttää lomakkeen yhteydenottosivulla. 

AAA luottoluokitus Icopal  TilaajavastuuKerabit

Copyright © 2024 Rakennus Yletyinen Oy