"Yletyinen on oikein hyvä esimerkki luotettavasta suomalaisesta työnsuorittajasta. Sen huomaa, kun tieto-taitoa on alalta."
Kysy lisää huopakattoremontista

Huopakattoremontti valmistui ajallaan haasteista huolimatta

Raija Grönqvist oli miehensä kanssa lomalla, kun he saivat huolestuttavan puhelun kotoa. Heidän poikansa oli huomannut, että talon katosta vuotaa pieni määrä vettä. Grönqvistit palasivat lomalta ja totesivat, että vuoto ei ole paha. Huopakaton uusimiseen päädyttiin kuitenkin, koska Grönqvistit eivät halunneet ottaa riskejä. 

”Soittelin eri tekijöitä läpi, ja siinä samalla löysin Rakennus Yletyisen. Pyysin hänet katsomaan kattoa, ja hänen ammattitaitonsa teki meihin vaikutuksen. Hänen asenteensa oli myös hyvä, hän ei halunnut myydä mitään väkisin.” Raija Grönqvist kertoo ensimmäisestä puhelustaan Yletyisen kanssa.

Yletyinen tarkasti Grönqvistin katon, ja tarkastuksessa huomattiin katossa olevan useita kerroksia huopaa. Niinpä Yletyinen ehdotti, että vanhat huopakerrokset poistettaisiin ja tilalle laitettaisiin aivan uusi huopa. 

”Vaikka Yletyinen onkin ammattilainen, hän osaa selittää asiat myös siten, että asiakaskin ymmärtää. Esimerkiksi sen, että vanhat huopakerrokset ovat ylimääräistä painoa. Ne saattavat rasittaa kattoa, joten vanha huopa kannattaa poistaa.”

Työn hinnasta ja aikataulusta sovittiin, minkä jälkeen Yletyinen aloitti työt. Kyseessä oli iso omakotitalo, joten töitä riitti sekä vanhan katon purkamisessa että uuden bitumikermin asentamisessa. 

Yletyinen ja alihankkijat onnistuivat paremmin kuin hyvin 

Huopakattoremontti aloitettiin purkamalla vanhat huopakerrokset pois Grönqvistien katolta. Rakennustelineiden asentaminen ja kasaaminen oli oma haasteensa, sillä talon ympäristö koostuu pitkälti kalliosta. Telineiden asentaminen tukevasti vaatii tarkkuutta. 

”Telineissä oli oma haasteensa, mutta homma toimi hyvin. Minuun teki vaikutuksen myös se, miten sujuvasti vanhat huopakaton palaset kuljetettiin pois työmaalta. Pihaan ei jäänyt yhtään mitään, ja talon ympäristö pysyi koko ajan siistinä.”

Telineiden asettelun lisäksi oman haasteensa työhön toivat kattoikkunat. Lopulta myös ikkunat päätettiin vaihtaa kattoremontin yhteydessä, koska ne olivat jo vanhentuneet, UV-valon haurastamat. 

”Meillä on kaksi kattoikkunaa talossa. Ne vaihdettiin samalla kattoremontin yhteydessä. Yletyinen mittasi ja tilasi ne aliurakoitsijalta. Niidenkin asentaminen meni täysin nappiin.”

Kattoikkunat hankittiin siis alihankkijalta. Katon peltitöihin löytyi myös tekijä Yletyisen kautta. Grönqvist kehuu alihankkijoiden työtä, ja on myös tyytyväinen, että Yletyisen kautta hän sai kaikki kattoremonttiin tarvittavat palvelut. 

Onnistunut huopakaton asennus on ilo silmälle.
Kattoikkunoiden lasit vaihdettiin huopakattoremontin yhteydessä.

Hyvä urakoitsija tekee työt viimeisen päälle 

Kokonaisvaltaisen ja laadukkaan palvelun lisäksi Grönqvistit ovat tyytyväisiä, koska Yletyinen sai urakan valmiiksi ajallaan. Huopakattoremonttiin meni reilu viikko peltitöineen ja ikkunanvaihtoineen. 

”Olen tosi tyytyväinen siihen, että he hoitivat työt ajallaan. Olen nähnyt ja kuullut kaikenlaisia juttuja siitä, miten urakka ei etene ja työmaalle on jääty asumaan.” Grönqvist naurahtaa.

Ripeän toiminnan lisäksi Yletyinen saa kiitosta siitä, että hän on joustava tekijä. Grönqvistien talon katon rajassa oli ruskea puupaneeli, jonka he halusivat vaihtaa mustaksi. Raija Grönqvistin mies maalasi puupaneelit, minkä jälkeen Yletyinen asensi ne takaisin paikalleen. 

”Yletyinen totesi, että voi asentaa paneelit saman tien, koska on jo valmiiksi ylhäällä tekemässä remonttia. Jokin toinen urakoitsija olisi voinut vain todeta, että se ei kuulu heidän palveluunsa. Paneelien asennuksesta annan extraplussan Yletyiselle.” Grönqvist kertoo tyytyväisenä. 

Työt Grönqvistien omakotitalolla eivät kuitenkaan loppuneet kattoremonttiin. Heidän talossaan on myös varastotilaa, jossa on pihakansi. Grönqvistit tilasivat myös pihakannen uusimisen Yletyiseltä. 

”Varastotilan vesieristys ei ollut kunnossa, joten tilaa ei pystytty hyödyntämään. Yletyinen tuli tekemään vesieristyksen, vaikka onkin kiireinen ja kysytty tekijä. Nyt sekin on sitten kunnossa.”

Yhteenvetona Yletyisen hyvästä työstä Grönqvist haluaa todeta, että kyseessä on tietämykseltään ja työnlaadultaan erinomainen kattourakoitsija. Huopakattoremontti on yksi Yletyisen kysytyimmistä palveluista.

”Yletyinen on oikein hyvä esimerkki luotettavasta suomalaisesta työnsuorittajasta. Sen huomaa, kun tieto-taitoa on alalta. Miehenikin sanoi, että työnjälki on ehdottoman hyvää.”

AAA luottoluokitus Icopal  TilaajavastuuKerabit

Copyright © 2024 Rakennus Yletyinen Oy