”Erityisen ison plussan annan nopeudelle. Miehet tuli, teki ja meni, tosi sähäkkää hommaa, ripeä meininki."
Kysy lisää omakotitalon kattoremontista

Huopakatto sai kokonaan uuden ilmeen 

Omakotitalon huopakaton uusiminen tulee ajankohtaiseksi, kun vanhalla katolla alkaa olla jo ikää. Katon uusiminen onkin kannattava toimenpide, kun huopakattoa ei ole uusittu kymmeniin vuosiin ja katto näyttää ikääntymisen merkkejä. Samalla huopakaton uusimisella varmistetaan, että kosteusvaurioita ei pääse syntymään tulevaisuudessa. Talon omistaja voi nukkua yönsä huoletta.

Samalla ajatuksella Kirsi Palsa alkoi etsimään luotettavaa tekijää omakotitalonsa huopakatolle.

”Kyseessä on 1975 rakennettu omakotitalo. Talon katto oli jo vanha ja en halunnut päästää sitä huonoon kuntoon, koska pahimmillaan siitä voisi seurata kosteusvaurio. Pinta-alaa katolla on sellainen 200 neliötä.”, Palsa kertoo.

Myös huopakatolla ollut kattoikkuna vaihdettiin remontin yhteydessä.

Pääkaupunkiseudulla asuva Palsa etsi tekijöitä netistä, ja Yletyinen löytyi sitä kautta.

”Laitoin nettiin, kun hain potentiaalisia kattoremontin suorittajia kaikkien muiden ammattilaisten joukosta. Yletyinen kävi katsomassa kattoa ja niin kävi moni muukin. Katsoin tarjoukset läpi, ja Yletyisen ehdotus oli mielestäni paras. Ensikohtaaminenkin oli mukava, ja hän selosti hyvin, mitä tulee tekemään. Tarjous oli lompakollekin sopiva.”, Palsa kehuu.

Kaikki kattopalvelut yhdeltä tekijältä 

Huopakaton lisäksi taloon vaihdettiin muitakin katon osia, kuten kattoikkuna ja kattopellit.  

”Reunapellit vaihdettiin ja samoin kattoikkuna. Oli todella hyvä, kun kaiken sai yhdestä paikasta ja Yletyistä auttaneet tahot tekivät myös hyvää jälkeä.”, Palsa sanoo. 

Uusi huopakatto kestää pitkään.
Reunapellit vaihdettiin uusiin.

Uuden bitumikermin, kattoikkunan ja reunapeltien ansiosta uusi katto näyttää hyvältä ja on toimiva. Huopakattoremontti kannattaakin tehdä mahdollisimman laajasti, kun katon kunnostukselle on tarvetta. Näin vältetään se, että remontti jouduttaisiin tekemään monissa osissa. 

”Kaikki sujui kätevästi yhdellä laskulla Yletyisen kautta”, Palsa summaa. 

Uusi huopakatto kestää käytössä kymmeniä vuosia 

Kokonaisuudessaan kattoremontti kesti kolme ja puoli päivää. Palsa on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Erityiskiitokset hän antaa työmaan puhtaudelle. 

”Kyllähän se katto aivan erilaiselta näyttää ja on hieno. Täytyy sanoa, että vaikka en asiantuntija olekaan, niin oli todella siistiä porukkaa. Remontin jälkeen ei oikeastaan näkynyt jälkiä ja tekijät veivät kaikki roskat mennessään.” Palsa kertoo. 

Uusi huopakatto kestää oikein asennettuna kymmeniä vuosia. Remontin jälkeen ei tarvitse siis aivan heti huolehtia katon kunnosta. Huopakatto kannattaa kuitenkin tarkistaa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. 

Myös työn nopeus saa kehuja Palsalta. 

”Erityisen ison plussan annan nopeudelle. Miehet tuli, teki ja meni, tosi sähäkkää hommaa, ripeä meininki. Myös hinta-arvio osui nappiinsa, eli Yletyinen osasi arvioida remontin hinnan todella kohdilleen. Nopeus oli todella hyvä juttu, koska juuri remontin jälkeen alkoivat rankkasateet täällä, eli ajoitus osui kohdilleen!”, Palsa lisää. 

AAA luottoluokitus Icopal  TilaajavastuuKerabit

Copyright © 2024 Rakennus Yletyinen Oy