"Otin yhteyttä Yletyiseen, kun kattoremontti tuli ajankohtaiseksi. Tiesin, että hän tietää, mitä tekee."
Kysy lisää huopakattoremontista

Rintamamiestalon huopakatto palautettiin sen alkuperäiseen loistoon

Yritysasiakkaiden lisäksi Rakennus Yletyinen tekee myös omakotitalojen kattoremontteja sekä huopakattojen paikkausta. Yksi tyytyväisistä asiakkaista on itsekin rakennusalalla työskentelevä Harry Valkila.

”Tutustuin Yletyiseen, kun olimme töissä samalla työmaalla. Teen maalaustöitä sekä sisällä että ulkona, joten rakennusala on minulle tuttu. Otin yhteyttä häneen, kun kattoremontti tuli ajankohtaiseksi. Tiesin, että hän tietää, mitä tekee.”

Yletyisen ammattitaito ja huolellisuus tekivät Valkialaan vaikutuksen, joten valinta huopakaton tekijäksi oli selvä. Hän teki itse pohjatyöt uutta huopaa varten, ja itse bitumikermin asennuksen Valkila jätti Yletyisen hoidettavaksi.

”Säästin hieman rahaa, kun tein pohjatyöt itse ennen huovan asentamista. Kattourakka onnistui siis hyvin, koska työ tuli sillä tavalla edulliseksi minulle.”

Valkilan talo on valmistunut vuonna 1952, samana vuonna, kun Helsingissä järjestettiin Olympialaiset.  

Yletyisen asentama uusi huopa komeilee Valkilan omakotitalon katolla.

Uusi katto tehtiin joustavasti kahdessa osassa 

Valkila halusi uusia rintamamiestalonsa katon kahdessa osassa. Ensimmäinen lape tehtiin aluksi, ja toinen lape uusittiin kahden vuoden päästä ensimmäisestä. Valkila on tyytyväinen Yletyisen joustavuuteen ja aikataulujen sovittamiseen. 

”Oli se sillä tavalla erikoinen urakka, kun tehtiin katto kahdessa osassa ja oli parin vuoden väli lappeiden uusimisen välillä. Hyvin kuitenkin sujui molemmilla kerroilla.”

Yletyiselle sopi hyvin työn tekeminen kahdessa osassa, ja aikataulujen sovittaminen onnistui muutenkin hyvin Yletyisen kanssa. Valkila kertoo, että Yletyinen on luotettava toimija, koska asiakas tietää työntekijän. Isojen rakennusfirmojen kanssa voi sattua tilanne, jossa asiakas ei tapaa työntekijää ennen remontin aloittamista. Yletyisen kanssa asiakas tietää aina, kuka töitä on tekemässä. 

”Jos isossa firmassa on vaikka 10 työntekijää, jotka käyvät samalla työmaalla, niin ei välttämättä aina tiedä, kuka on tekemässä mitäkin. Yletyisen kanssa tällaista epäselvää tilannetta ei ole, koska hän on työmaalla aina. Tiedän sen myös kokemuksesta, että on tärkeää olla itse paikalla. Jos vaikka minulla on maalaustöissä opiskelija mukana, niin olen aina mukana opastamassa ja neuvomassa häntä.”

Yletyinen saakin Valkialta kiitosta hyvästä yhteistyöstä. Hänen mukaansa Yletyisen kanssa oli helppo ja nopea työskennellä. 

Bitumikaton asennus on taitoa vaativa toimenpide.
Katto asennettiin kahdessa osassa.

Uusi huopakatto on kestävä mutta perinteikäs valinta 

Valkilan rintamamiestalossa oli alun perin huopakatto, kun talo valmistui 1950-luvulla. Jossain vaiheessa tilalle vaihdettiin kuitenkin palahuopakatto. Perinteitä kunnioittaen Valkila halusi vaihtaa palahuopakaton takaisin alkuperäiseen muotoon. 

”Palautettiin katto takaisin alkuperäiseen kuosiin, koska halusin kunnioittaa perinteitä. Se oli sinänsä helppoa, koska kunnalta ei täytynyt pyytää lupaa tai mitään. Katon materiaali ja väri säilyivät samoina.”

Työmaalla Valkila kiinnitti huomiota Yletyisen tietämykseen huopakatoista, mutta hän vaikuttui myös itse työnlaadusta ja tekemisestä.

”Kaveri tietää homman. Pelkkä tieto ei kuitenkaan riitä, vaan täytyy olla myös taitoa ja kokemusta. Huopa kiinnitetään siellä katolla liekin avulla, joten täytyy olla varovainen. Ei saa kuumentaa liikaa, mutta ei liian vähän.”

Työnlaatuun ja lopputulokseen Valkila on niin ikään tyytyväinen. Hän kuvailee, että työ sujui ilman ongelmia ja kaikki meni niin hyvin kuin vain voi mennä. Sääkin suosi huopakattoremonttia, koska molempina työpäivinä oli poutasää. 

”Homma meni ihan niin kuin pitikin, ja voin ehdottomasti suositella Yletyistä muillekin. Eräs ystäväni kyseli minulta suosituksia kattofirmoista juuri vähän aika sitten, ja suosittelin hänelle Yletyistä.”

AAA luottoluokitus Icopal  TilaajavastuuKerabit

Copyright © 2024 Rakennus Yletyinen Oy